Poslední návštěva: Právě je stř říj 18, 2017 8:20 pm


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 10:34 am 
Adminka
Adminka
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 27, 2009 8:43 pm
Příspěvky: 34707
O co jde?
"Falešná přeinstalace" je navrácení hry do původního (továrního) nastavení, jaké měla čerstvě nainstalovaná, než jste začali hrát. Ale bez zdlouhavé přeinstalace.

Obrázek

Kdy se to používá
Můžete ji zkusit použít kdykoliv, kdy vaše hra nejede a/nebo vykazuje různé chyby. Někdy to nepomůže, ale někdy ano a ušetříte dost času a práce oproti provedení přeinstalace.

Obrázek

Jak to funguje?
(Tohle vědět nemusíte, odstavec je jen pro zvídavé, kteří to chtějí vedět).
Hra si odkládá data do složek a ty složky musí být na přesně daném místě a musí mít přesně daný název. Jakmile složky přestěhujete nebo přejmenujete, hra je "nevidí". A když je nevidí, vytvoří si při spuštění nové složky, které jsou "čisté", nezanesené daty a případnými chybami.

V tomto návodu jí složky zneviditelníte přejmenováním, donutíte ji, aby vytvořila nové a do nich si ze zálohy přenesete jen něco. Tím se můžete (v ideálním případě) zbavit některých chyb, které zůstanou v datech, co přenášet nebudete, čímž od nich hru vyčistíte.

Obrázek

NÁVOD
- jedná se o mnou komentovaný a lehce upravený překlad návodu od Crinricta,
originál je tady:
http://crinrict-help.blogspot.com/2011/ ... ctory.html

1/ Než začnete, ujistě te se, že nemáte složku Mods starým způsobem vloženou do Program Files.
- kdo nikdy složku Mods nevytvářel (a packages neinstaloval), může toto přeskočit.
- kdo si je úplně na sto procent jistý, že ji instalovat novým způsobem do Dokumentů, může toto přeskočit
- kdo si jistý není, otevře si Program Files (nebo jinou složku, kam si hru nainstaloval) a projde jak složku základní hry, tak postupně i složky všech datadisků a kolekcí a zkontroluje si, že složka Mods se starými downloady mu tam nikde nezůstala. Pokud ji najde, vyhodí jí ven, třeba na Plochu. Nebo jí smaže, pokud už v ní obsažené downloady nebude nadále používat.


2/ Otevřete si DOKUMENTY/ELECTRONIC ARTS
Tam je složka "The Sims 3". Přejmenujte ji na "The Sims 3_ZALOHA"
(Nebo jinak, na tom nezáleží, důležité je ji přejmenovat.)


3/ Spusťte hru.
Tím spuštěním vytvoří novou složku s názvem "The Sims 3".
Obrázek
(Ta nová složka bude mít v sobě méně podsložek, než má ta "The Sims 3_ZALOHA". Tím se neznepokojujte, to je vpořádku. Podsložky se vytváří postupně, když je hra potřebuje, ne všechny najednou při spuštění.)

4/ Vypněte hru.

5/ Otevřete si DOKUMENTY/ELECTRONIC ARTS
a/ Tam si dále otevřete vedle sebe složky "The Sims 3" a "The Sims 3_ZALOHA".

b/ Ze složky "The Sims 3_ZALOHA" zkopírujte do složky "The Sims 3" soubor Options.ini
Obrázek
Jak vidíte na obrázku, bude vám to hlásit, že takový soubor už ve složce "The Sims 3" máte. Dejte, že ho chcete nahradit tím ze "The Sims 3_ZALOHA".

6/ Spusťte hru.
Pokud bude všechno vpořádku, můžete tam nyní začít vracet ostatní složky ze zálohy (SavedSims (simíci), Saves (uložené hry), Library (uložené rodiny a domy), Downloads (stažené /stažené - ne nainstalované!/ sims3packové downloady a Store), Mods (downloady package).

Obrázek

Varování
Buďte ale opatrní - pokud jste dělali falešnou přeinstalaci kvůli problémům, s těmito složkami si ony problémy můžete vrátit zpátky.

Pokud je poškozená uložená hra, tímto se nenapraví a pokud se jí nyní pokusíte hrát dál, poškozená už bude stejně.
Pokud byly ve hře problémy způsobené downloady a nyní do ní nainstalujete ty samé downloady zpátky, problémy jimi vytvořené tam budete mít opět.

Čili vracejte data s rozmyslem, u downloadů pouze ty, u kterých není podezření, že jsou nějak vadné.


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 9:15 pm 

Registrován: ned říj 16, 2011 2:18 pm
Příspěvky: 10
Ahoj. Skúšam tú falošnú preinštaláciu ako si mi poradila, ale stroaskotala som už na 2. bode . Keď chcem premenovať nazov The Sims 3 nejde to. Vyhodi sa mi tabulka kde je napisane : Cannot rename The Sims3: It is being used by another person or program. Close any programs that might be using the file and try again . Neviem moc dobre po ang. tak som si to dala do prekladacu a tam mi to vyhodilo ze mam vypnut nejaky program alebo take nieco .. Ale ja nemam nic spustene a co som mala lebo som si myslela ze to pomoze tak nepomohlo .. NEvies cim by to mohlo byt ??


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 9:16 pm 
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 26, 2010 11:34 am
Příspěvky: 4698
Bydliště: Kolín-Brno
No něco spuštěnýho asi máš. Spouštěč na liště?


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 9:19 pm 

Registrován: ned říj 16, 2011 2:18 pm
Příspěvky: 10
Paveze na liste mam len : soundmax, avast, volume a pripojenie na net . Pozerala som aj v tabulke ked dam ctrl+alt+delet a tiez tam nemam nic len internet :(


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 9:23 pm 
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 26, 2010 11:34 am
Příspěvky: 4698
Bydliště: Kolín-Brno
Já bych zkusila restartovat počítač.


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 9:39 pm 

Registrován: ned říj 16, 2011 2:18 pm
Příspěvky: 10
Už to ide. Dík moc. :)


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 9:52 pm 
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 26, 2010 11:34 am
Příspěvky: 4698
Bydliště: Kolín-Brno
No to není zač :mrgreen:


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: čtv říj 20, 2011 6:53 pm 
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 19, 2011 8:49 am
Příspěvky: 49
Ahoj, o tomhle bude vědět hlavně Lov:
Takže, neměla jsem na mysli přesně tohle, ale zkopírování a přemazání celé složky EA v Program Files.
Přemýšlela jsem jestli instalace Simsu jenom "vytvoří a vyplní složku The sims 3 v Electronic Arts v Program files a jestli když jí teoreticky zkopíruješ a dáš na flešku třeba od kamaráda (vím že se to nemá, nedělám to myslím jen teoreticky) a z flešky umístíš do Program Files může to nahradit instalaci, šlo by to nebo je to blbost? Fungovala by hra vůbec?


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: čtv říj 20, 2011 7:14 pm 
Adminka
Adminka
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 27, 2009 8:43 pm
Příspěvky: 34707
NIKDY NIC NAINSTALOVANÉHO NEMAŽ :!:

Pokud chceš někde něco odebrat, dotyčný program vždy korektně odinstakuj, něco mazat v instalačních složkách neni dobrý nápad.

A tak jak tom popisuješ by to nefungovalo, jelikož instalace je víc, než jen vytvoření složek a tady by ti část procesu chyběla. Takhle se s programy nezachází.

Logicky - kdyby to bylo tak jednoduché, stačilo by na instalační DVD vypálit dvě složky a každý by si je jen zkopíroval na příslušná místa disku a instalace jako taková by nebyla vůbec potřeba ...


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Falešná přeinstalace"
PříspěvekNapsal: čtv říj 20, 2011 7:18 pm 
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 19, 2011 8:49 am
Příspěvky: 49
Dobře, děkuji za radu :)


Nahoru
Offline Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Český překlad – phpBB.cz