Poslední návštěva: Právě je pon říj 23, 2017 3:35 pm


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 192 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chyba - soubor Log
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 4:48 pm 
Adminka
Adminka
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 27, 2009 8:43 pm
Příspěvky: 34707
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ :!:
Praxe ukázala, že když dáte 50ti lidem přečíst návod, ve kterém se píše "přeinstalace hry vám nepomůže",
20 z nich se následně zeptá "Aha, takže to mám přeinstalovat?".

To značí, že si nedokáží dostatečně soustředěně návod ani přečíst,
natož ho pak krok za krokem PŘESNĚ následovat a dodržet.

V takovém případě je problém mezi klávesnicí a židlí a sebelepší návod to nevyřeší.
Pokud si nejste jistí, že návodu správně rozumíte, případně, že dokážete správně
a přesně provést všechny jeho body,
TAK SE DO TOHO NEPOUŠTĚJTE - POKUD UDĚLÁTE CHYBU A NEDODRŽÍTE POSTUP,
MŮŽETE SITUACI VE VAŠÍ HŘE JEŠTĚ ZHORŠIT.

Pokud naše návody použijete, je to na vaši zodpovědnost, byli jste varováni.


Obrázek

Obrázek

Obrázek


1.
JAK VYPADÁ SOUBOR LOG, KDE HO NAJDETE
A K ČEMU VÁM MŮŽE BÝT UŽITEČNÝ


Tady ukázka toho, jak mohou vypadat soubory log:
Obrázek

Jednak "log" je druh souboru, takže nikoliv název, ale koncovka. Jednak se netvoří při jedné konkrétní chybě. Čili tato chybová hláška a vytvoření (nebo nevytvoření) souboru log může nastat z různých důvodů. NEJEDENÁ SE TEDY O JEDNU KONKRÉTNÍ CHYBU, KTERÁ BY MĚLA JEDNO KONKRÉTNÍ ŘEŠENÍ.

A ani když se vám nějaký soubor log vytvoří, ne vždy vám to pomůže
- ne vždy je možné z analýzy dostat nějakou smysluplnou informaci o druhu chyby.

Doporučuji to ale zkusit - viz http://www.simoradna.cz/viewtopic.php?p=57938#p57938

Pokud se soubor vytvořil, najdete ho v herní složce v Dokumentech:

Dokumenty / Electronic Arts / The Sims 3
Dále ho analyzujte - viz link.

Obrázek

Pokud se analýza nevydařila, nebo se vám ji dělat nechce,
pak udělejte věc obecně platnou, což je přeinstalace s vyčištěním registrů.
Jak správně postupovat - viz níže bod 2 a pokyny od technické podpory.


2.

Vyjádření technické podpory EA (z února 2012)

(Děkujeme Danulasovi za sdílení)


Citace:
Podobné problémy jsou většinou způsobeny poškozenými soubory uložených dat, cache souborů nebo různých modů apod. Proto je tedy nejlepším krokem zkusit tato data smazat (případně předtím zazálohovat, pokud nechcete přijít o uložená data apod.)

Tyto soubory najdete na různých místech v závislosti na vašem operačním systému. Pokud máte Windows XP, cesta je následující:

C:Documents and Settings DokumentyElectronic ArtsThe Sims 3

Pokud máte Windows Vista nebo Windows 7, tak:

C:Users DokumentyElectronic ArtsThe Sims 3

C:Users AppDataLocalVirtualStoreProgram Files (x86)Electronic ArtsThe Sims 3ModsPackages

Pokud nechcete přijít o uložená data, složku The Sims 3 jednoduše přejmenujte třeba na "The Sims 3 - záloha" nebo ji před smazáním zkopírujte třeba na plochu. Pokud zálohu nepotřebujete, složku celou smažte a zkuste hru spustit.

Pokud to samo o sobě nepomůže, doporučil bych kompletní manuální odstranění hry a následnou reinstalaci. Manuální odstranění hry ze systému vymaže naprosto všechny stopy, které po sobě hra při běžné odinstalaci jinak zanechává. Postup je následovný:

Nejdříve si zazálohujte vaše Sims 3 data:

1. Jděte do složky DokumentyElectronic Arts a najděte složku The Sims 3
2. Klikněte na ni pravým tlačítkem a zvolte Kopírovat
3. Zavřete toto okno a klikněte pravým tlačítkem kamkoli na plochu (mimo ikonky)
4. Zvolte Vložit.
5. Vaše herní data ze Sims 3 jsou nyní uložena na ploše.
6. Když budete chtít tato data obnovit po instalaci hry, jednoduše tuto složku přesuňte z plochy zpět do adresáře DokumentyElectronic Arts.

Odstranění složky s hrou:

1. Odinstalujte Sims 3 a všechny datadisky a doplňky přes Ovládací panely Windows, pokud to půjde
2. Jděte do složky DokumentyElectronic Arts a najděte složku The Sims 3, klikněte na ni pravým tlačítkem a zvolte Odstranit.
3. Přejděte do složky C:Program Files (případně Program Files (x86) u 64bitových operačních systémů).
4. Otevřete složku Origin Games a najděte složku The Sims 3
5. Klikněte na ni pravým tlačítkem a zvolte Odstranit.
6. Smažte také složku C:Users AppDataLocalVirtualStoreProgram Files (x86)Electronic ArtsThe Sims 3

Poznámka: Pokud jste hru instalovali jinam než do výchozího umístění, složka Sims 3 může být jinde, třeba také v C:Program FilesElectronic ArtsThe Sims 3 apod.)

Odstranění záznamů v registrech:

- Klikněte na tlačítko Start (tlačítko Windows ve Vista) na liště Windows.
- Klikněte Spustit.
- Do textového pole napište regedit a stiskněte OK.
- Spustí se Editor registru

1. Nyní v okně editoru registru klikněte na + vedle HKEY_LOCAL_MACHINE.
2. Klikněte na + vedle SOFTWARE (dále klikněte na + vedle Wow6432Node, pokud máte 64bitový operační systém)
3. Klikněte na + vedle Electronic Arts.
4. Klikněte pravým tlačítkem a smažte všechny složky hry Sims 3 a datadisků (Pokud tu žádné složky nejsou, tento krok přeskočte.)
5. Klikněte na + vedle Sims.
6. Klikněte pravým tlačítkem a smažte složky The Sims 3, Sims 3 Pets a další, které souvisejí se Sims 3
7. Zabalte složku Sims
8 Klikněte na + vedle Classes.
9. Smažte následující adresáře a jakékoli další, které souvisí se Sims 3:
.Sims3
.Sims3Pack
Sims3
Sims3Pack

Nyní je hra Sims 3 kompletně odinstalovaná. Teď ji zkuste znovu nainstalovat, aktualizovat a spustit.

EDIT Lov:
Nezapomeňte před instalací hry stáhnout a nainstalovat (pokud máte, tak aktualizovat) Origin!
Během instalace hry vám musí stáhnout aktualizace, budete-li mít jen jeho starou verzi, je velká šance, že se zasekne!


Poznámka: Pokud jste si před manuálním odstraněním hry zálohovali uložená data na plochu podle návodu, nenahrávejte je zpátky hned po přeinstalování hry. Nejdříve zkuste hru spustit bez nich, a pokud hra bude fungovat, zkuste je nahrát zpět do původní složky. Pokud poté hra přestane fungovat, znamená to, že uložená data jsou poškozená a způsobují problémy. V takovém případě bych doporučoval tato data jednoduše smazat i za cenu ztráty uložených pozic ve hře a odehraného postupu. Případně můžete zkusit data vracet do původní složky kousek po kousku, až zjistíte, která data způsobují pády.

Instalace hry a datadisků se doporučuje v chronologickém pořadí, které je následovné:

The Sims 3
The Sims 3 Cestovní horečka (World Adventures)
The Sims 3 Luxusní bydlení (High End Loft)
The Sims 3 Povolání snů (Ambitions)
The Sims 3 Na plný plyn (Fast Lane)
The Sims 3 Po setmění (Night Life)
The Sims 3 Zahradní mejdan (Outdoor Living)
The Sims 3 Hrátky osudu (Generations)
The Sims 3 Moje městečko (Town Life)
The Sims 3 Mazlíčci (Pets)
The Sims 3 Přepychové ložnice (Master Suite)


Obrázek

Tip od jiného pána z TP na čištění registrů:

Citace:
- prečistite počítač programomCcleaner
( http://www.slunecnice.cz/sw/ccleaner/ ). Využite funkciu"Registry".


Naposledy upravil ladyjane dne úte črc 13, 2010 10:59 am, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:01 pm 
Adminka
Adminka
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 27, 2009 8:43 pm
Příspěvky: 34707
3.

Pokud máte naistalované Tvoření světa (CAW) nebo Vytvořit vzor (CAP),
zkuste je odinstalovat, někdy to k odstranění této chyby stačí.


Viz viewtopic.php?p=40722#p40722


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:10 pm 
VIP
VIP

Registrován: čtv pro 24, 2009 3:17 pm
Příspěvky: 3414
Bydliště: Nové Zámky
Mne stále uniká podstata vypínania antivírusu a firewallu.


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:12 pm 
VIP
VIP
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 03, 2010 6:51 pm
Příspěvky: 2808
To je (podle mě) postup příliš složitý.

A zajímal by mě ten log soubor. Respektive jeho obsah.

Mimochodem, vypnutí antiviru a firewallu bych osobně nedoporučoval za žádných okolností, tyhle programy by na hru neměly mít vliv (nanejvýš by blokovaly připojení těch programů k netu a to se v nich dá nastavit).


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:12 pm 
VIP
VIP
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 03, 2010 6:51 pm
Příspěvky: 2808
andrej_8 píše:
Mne stále uniká podstata vypínania antivírusu a firewallu.

Tak. Jsme dva.


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:15 pm 
VIP
VIP

Registrován: čtv pro 24, 2009 3:17 pm
Příspěvky: 3414
Bydliště: Nové Zámky
Podľa mňa je totálna blbosť vypínať antivírus a firewall. Veď tie programy majú za úlohu chrániť PC pred vírusmi a podobnými vecami, takže EA chce povedať, že antivírus bráni stiahnutiu aktualizácie? To by potom tá aktualizácia musela byť infikovaná, nie?


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:25 pm 
SimAlien
SimAlien
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 06, 2010 2:33 pm
Příspěvky: 46
Bydliště: Mělník
SimOna Loverdag píše:
ladyjane píše:
SimOna Loverdag píše:
A taky nechápu proč ti místo toho nepomohli najít ten soubor Log a chybu blíže specifikovat. On se tedy nevytvořil, ačkoli na něj ta chybová hláška odkazuje? Nebo se jim to nehctělo řešit, protože ti nakopírovat postup pro přeinstalaci hry je pro ně pohodlnější?


Oni mi nejdřív napsali, ať jim ten soubor pošlu a kde ho mám hledat - tak jsem hledala a hledala, ale našla jsem jen soubor Sims3Logs.xml, tak jsem jim ho poslala a oni mi odepsali tohle.


Ani na to nereagovali? Nenapsali, že to třeba neni on nebo tak? Hm ...

Jo napsali, začátek tý zprávy byl: Dobrý den, bohužel to není ten soubor log...a pak už ta zpráva byla jak jsem to tu nakopírovala.


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:44 pm 
VIP
VIP
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 03, 2010 6:51 pm
Příspěvky: 2808
A máš někde ten popis, kde ten soubor hledat? Prosím zveřejnit.


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 6:51 pm 
SimAlien
SimAlien
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 06, 2010 2:33 pm
Příspěvky: 46
Bydliště: Mělník
Woodstock píše:
A máš někde ten popis, kde ten soubor hledat? Prosím zveřejnit.

Jo, mam, tady:
" V adresári s vlastným obsahom hry (Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3), prípadne v adresári kde je hra nainštalovaná (predvolene to je C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\) by ste mali mať vytvorený textový súbor s názvom Log. Tam by mal byť problém špecifikovaný. "


Nahoru
Offline Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chyba po aktualizaci (soubor Log)
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 6:57 pm 
Adminka
Adminka
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 27, 2009 8:43 pm
Příspěvky: 34707
No nevím, ale zdá se mi trochu divné, že je buď na jednom nebo na druhém místě ... neměl by mít přesně dané umístění? To nevědí kde má být?


Nahoru
Offline Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 192 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Český překlad – phpBB.cz